Koetsiersclub  • Privacy Policy • Terms of Use

     

de 'Koetsiersclub'

 

Pages :

 

 

• Mennieuws »

 

• Menkalender »

 

• Fotoreportages »

 

• Links »

 

• Paard & Rijtuig »

 

• willovb »

 

• About Willo »

 

• Contact Koetsiersclub »

 

 

Actuele fotoreportages :

Zondag 29 December 2013 : Kerststaltocht van het APZ ! Met een prachtig winterzonnetje reden wij de Kerststaltocht van het APZ mee. Het was inspannen op het oude jumpingterrein in Zandhoven en via kleine weggetjes ging het richting Gagelaars in Zoersel waar een buurtvereniging een leuke kerststal heeft gebouwd en een gezellige feesttent heeft opgezet. Daar was het even opwarmen en de paarden laten rusten. Daarna ging het weer terug richting Zandhoven.

 

Klik hier voor sfeerfoto's van de Kerststaltocht !!!

Zondag 15 december 2013 : Het APZ organiseerde weer hun jaarlijkse paardenmaterialen- en koetsenbeurs. Natuurlijk was Paard & Rijtuig ook van de partij !

 

Klik hier voor de foto's van de Koetsenbeurs !!!

Zondag 24 November 2013 : Open Deur bij tuigmakerij Henk Van Der Wiel in Hamont Achel. Prachtige tuigen en mooie rijtuigen kreeg je te zien tijdens het open deur weekend bij Henk Van der Wiel in Hamont Achel. Een prachtig evenement voor ieder die de mensport als passie heeft. Prachtige tuigen staan centraal bij deze open dagen.

 

Klik hier voor enkele foto's van de Open Deur bij HvdWiel !!!

Zondag 24 November 2013 : Open Deur bij koetsenbouwer Chr. van den Heuvel in Valkenswaard, Nederland. Een niet te missen jaarlijks evenement voor iedereen die iets om koetsen geeft, van moderne koetsen tot antieke rijtuigen. Een hartelijk welkom en een gezellige sfeer zijn troef tijdens deze Open Deur !

 

Klik hier voor enkele foto's van de Open deur bij CvdH !!!

Zondag 17 November 2013 : Paardenwijding in Millegem , Ranst. De stoet vertrok deze keer vanuit Vremde, wij reden daarom maar rechtsstreeks naar Millegem. Na het wijden van de paarden dronken wij nog een borreltje luisterend naar prachtig hoorngeschal. Rustig weer naar huis en we hadden weer een leuke rit gemaakt.

 

Klik hier voor de foto's van Millegem !!!

Zondag 10 November 2013 : Koetsentocht in Hoogstraten ! Gert Schrijvers en team organiseerden weer naar jaarlijkse gewoonte hun koetsentocht in Hoogstraten. het is een grensoverschreidende tocht met prachtige paden van Castelre tot Wortel. Door de regen van de laatste dagen was het modder troef, maar dat kon de deelnemers niet deren.

 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's van de Hoogstraten tocht !!!

Zondag 3 november 2013 : Paardenwijding in Zandhoven. Ingrid maakte de foto's terwijl ikzelf op de koets zat. Dit jaar bleef het de hele wijding droog ! Een gezellige zondagmorgen in Zandhoven !!!

 

Klik hier voor de foto's die Ingrid gemaakt heeft !!!

Zondag 27 oktober 2013 : Slipjacht Wiemesmeer !  Een slipjacht met een spoor getrokken door een ruiter met een doek gedrenkt in vossenurine. Maar de Fox honds vinden het spoor !

 

Kijk hier naar enkele sfeerfoto's die wij gemaakt hebben !

Zondag 29 september 2013 : APZ Menwedstrijd Marathon ! Na een spannende strijd op zaterdag kwam de spanning ten top op zondag met de marathon, een spannende wedstrijd met nog 70 startende deelnemers !

 

Klik hier voor de uitslag en enkele sfeerfoto's !!!

Zaterdag 28 september 2013 : APZ Menwedstrijd Dressuur en Vaardigheid. Een ongezien aantal inschrijvingen voor de laatste wedstrijd van de Belgische competitie ! Het APZ in Zandhoven mocht 75 deelnemers inschrijven. De dressuur startte om 8:30u en duurde zonder stoppen tot 19:45u. Een prachtig evenement !

 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's van de zaterdag !!!

6-7-8 september 2013 : Weekend in paardenparadijs Tertry ! Wij waren te gast bij Luc D'Haens en Karine in het Franse Tertry waar zij op hun verbouwde boerderij gasten ontvangen voor paardenrecreatie. Met culinaire toetsen hebben zowel ruiters als menners een droomverblijf.

 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's van ons weekend !

Zondag 25 augustus 2013 : APZ Recreatieve Mendag ! Het APZ organiseerde een vrije recreatieve mendag toegankelijk voor iedereen, ook niet-leden. Zo kregen alle (recreatie)menners eens het gevoel wat het geeft om een menwedstrijd mee te rijden. Natuurlijk deden wij ook mee en het werd een prachtige dag !

 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's van de recreatieve mendag !

14 tot 18 augustus 2013 : Trek / Equirencontre in Merksplas. Een jaarlijkse bijeenkomst van trekruiters en menners, samen een heel weekend verbroederen in een gezellige sfeer. Overdag samen de omgeving verkennen en 's avonds verhalen vertellen bij het kampvuur. Ook het kamperen tussen 230 paarden is een belevenis !

 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's van de Trek !!!

Zondag 4 augustus 2013 : Koetsentocht in Bokrijk ! Met prachtig weer reden 16 antieke koetsen door het provinciaal domein Bokrijk. Een prachtig decor voor deze koetsentocht. De bezoekers van het domein wisten de antieke koetsen zeer te waarderen.

 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's van Bokrijk !!!!

Zaterdag 3 augustus 2013 : Trammelant De Haan ! Naar jaarlijkse gewoonte verandert De Haan op het eerste weekend van augustus in een Belle Epoque stadje, terug in de tijd. Oude fietsen, tractors, motoren, auto's en natuurlijk oude rijtuigen. 

 

Klik hier voor enkele foto's van Trammelant !!!

Zaterdag 13 juli 2013 : Culinaire avondwandeling in Oedelem ! Liselotte Rolly wist met 15 vrijwilligers dit prachtige evenement in te richten. Een prachtige koetsentocht met op de stop bij het kasteel van Rijkevelde lekkere hapjes en een heerlijke BBQ bij aankomst.

 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's uit Oedelem !!!

Zondag 7 juli 2013 : BDA Koetsentocht Middelkerke ! Op deze prachtige zonnige zondag kon het publiek veel mooie authentieke rijtuigen bewonderen op de dijk in Middelkerke. Er waren 21 deelnemers aan het evenement. René Soete was de organisator van deze BDA koetsentocht. Willo ging kijken en maakte enkele sfeerfoto's !

 

 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's van Middelkerke !!!

Zondag 9 juni 2013 : Recrea-Men organiseerde weer hun Keizer Karel Tocht. De tocht ging van start vanaf de LRV terreinen in Kasterlee. Er waren gezellig veel deelnemers en het weer werkte goed mee ! Het was weer een mooie tocht met veel nieuwe stukken erbij !

 

Kijk hier naar enkele sfeerfoto's van de KK-tocht !!!

Zondag 2 juni 2013 : De marathon van de CAN wedstrijd in Booischot. Bijna niet te geloven maar het was het hele weekend droog ! Het was weer een spannende wedstrijd met veel deelnemers.

 

Klik hier voor de foto's die Willo maakte !!!

Zondag 26 mei 2013 : Recrea-Men organiseerde al weer voor de zesde keer mee de Koperteutrit in het Nederlandse Luyksgestel. Het was een grensoverschrijdende tocht van Luyksgestel, Bergeik en het Belgische Lommel, met een prachtige natuur. Het was een plezier om daar de streek te verkennen vanop de koets.

 

Klik hier voor enkele foto's van de Koperenteutrit.

Maandag 20 mei 2013 : Vierspantraining in Zandhoven ! Koos de Ronde kwam de Belgische vierspanmenners een training geven op de terreinen van het APZ. Flor Van Dessel had nog een vaardigheidsparcours opgesteld.

 

Klik hier voor enkele foto's van de training !

 

Zaterdag 11 mei 2013 : Mini's with Spirit. Hippisch Centrum De Jong in Massenhoven was dit jaar de thuisbasis van "Mini's with Spirit" een show voor minipaardjes met verschillende disciplines. Wij gingen natuurlijk voor de aangespannen proeven kijken. 

 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's van de minipaardjes !

Woensdag 1 mei 2013 : Wij gingen een nachtje logeren op Rijbaan Molenzicht met B&B in Denderwindeke en maakten nadien nog een mooie koetsentocht in de omgeving ! Een echte aanrader !!!

 

Kijk hier naar enkele foto's die wij gemaakt hebben.

 

Rijbaan Molenzicht, Sport- en dressuurstal, B&B

Rendestede 2,  9400 Denderwindeke - Ninove

Zondag 7 april 2013 : Het APZ organiseerde weer hun voorjaars menwedstrijd met een dressuur en een vaardigheidsparcours. Op zondag kwam de CAN-2 in actie !!! Wij waren er ook weer en maakten enkele sfeerfoto's !

 

Klik hier voor de sfeerfoto's van de CAN-2 !!!

Zaterdag 6 april 2013 : Het APZ organiseerde weer hun voorjaars menwedstrijd met een dressuur en een vaardigheidsparcours. Op zaterdag waren het de Junioren en de CAN-3 die aan het werk mochten ! Wij waren er ook en maakten enkele sfeerfoto's !

 

Klik hier voor de sfeerfoto's van de CAN-3 !!!

Zondag 31 maart 2013 : De Recrea-Men Paasrit startte vanuit het bezoekerscentrum "De Liereman" in Oud Turnhout. Het was een prachtige tocht over uitgestrekte dreven tussen prachtige landerijen en uitgestrekte akkers en bossen. Het was weer berekoud, maar daardoor smaakte de gluhwein op de stopplaats extra goed. Wij reden mee en maakten enkele foto's !

 

Klik hier voor de foto's van de Paasrit !!!   

Zondag 24 maart 2013 : De Vaderdagtocht van het APZ werd afgelast door het slechte weer. Zondagmorgen lagen de straten en dus ook het APZ-terrein onder een dikke laag sneeuw. Hier konden we geen koetsentocht in organiseren. Maar een gezellig borreltje drinken in de tent kon natuurlijk wel.

 

Klik hier maar voor enkele foto's van het terrein !!!

Zondag 10 maart 2013 : De Drie Dorpen Route. Een koetsentocht die startte vanuit vakantiepark Goolderheide in Bocholt. Je kon kiezen uit 15, 19 of 26 kilometer. Door het koude weer besloten wij om de gulden middenmaat te kiezen en gingen voor de 19 kilometer. We kwamen ook nog een oude bekende tegen ! De zebra die onze kinderen jaren geleden Streepje genoemd hadden.

 

Klik hier voor enkele foto's van de 3D Route !!!

Zondag 3 maart 2013 : De mendag op Flanders Horse Expo. Wij gingen kijken en maakten enkele sfeerbeelden van de mooie beurs die elk jaar groter wordt. Veel demonstraties werden gegeven, waaronder een vierspanwedstrijd en een presentatie van antieke rijtuigen.

 

Klik hier voor de foto's van FHE !!!

Zondag 10 februari 2013 : De eerste tocht van het jaar werd weer de Valentijnstocht van het APZ. Er waren door de koude maar 3 deelnemers, maar Flor had toch een mooi tochtje uitgezet, de afwezigen hadden ongelijk ! Achteraf was het nog even borrelen in de truck van Flor en Liliane.

 

Klik hier voor enkele foto's van de Valentijnstocht

Zaterdag 26 januari 2013 : APZ Mennersfeest ! Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde het APZ weer een gezellig Mennersfeest. De Belgisch Kampioenen uit eigen APZ-rangen werden even in de bloemen gezet, figuurlijk dan, en natuurlijk werd de winnaar van het clubkampioenschap bekend gemaakt.

 

Klik hier om enkele foto's van het Mennersfeest te bekijken !

              

 

 

Klik hier voor Fotoreportages uit 2014 !

Klik hier voor Fotoreportages uit 2012 !

Klik hier voor Fotoreportages uit 2011 !

 

 

Voor reportages voor 29 december 2010 kan je op de volgende link klikken :

 

 

http://www.willovb.be/page2-Photos.html

 

 

 

 

Menopleiding Koetsiersbrevet België

 

 

 

 

 

Uw logo ook hier ???

Dat kan !!! Contact de Koetsiersclub voor meer informatie !!!

 

 

Een link plaatsen op de website van de Koetsiersclub ???

Ook dat kan !!!

 

Voor meer informatie klik even op de tab : Contact de koetsiersclub .

 

 

 

Fotoreportages