Koetsiersclub  • Privacy Policy • Terms of Use

     

de 'Koetsiersclub'

 

Pages :

 

 

• Mennieuws »

 

• Menkalender »

 

• Fotoreportages »

 

• Links »

 

• Paard & Rijtuig »

 

• willovb »

 

• About Willo »

 

• Contact Koetsiersclub »

 

 

Fotoreportages uit 2011 :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 30 december 2011 : Boyd Exell wint ook de CAIW FEI zesde kwalificatiewedstrijd voor de wereldbeker Vierspan in Mechelen ! Tomas Eriksson werd tweede en Ijsbrand Chardon derde. Met dit prachtige spectakel werd Jumping Mechelen afgesloten ! Het was laat maar zeer sfeervol !

 

Klik hier voor enkele sfeerbeelden van die avond !

Donderdag 29 december 2011 : Boyd Exell wint de Warming up van de CAIW FEI Wereldbeker Vierspan in Mechelen ! Het was weer een daverende wedstrijd, de warming up voor de wedstrijd van 30 december. Boyd Exell won de Warming up, Ijsbrand Chardon werd tweede en Jozsef Dobrovitz werd derde.

 

Kijk hier naar enkele sfeerbeelden van de wedstrijd !

Maandag 26 december 2011 : Op tweede Kerstdag werd de Kerststallentocht van het APZ georganiseerd. De tocht ging langs de kerststallen van Oelegem, Massenhoven, Viersel en Zandhoven. Nadien was het nog gezellig borrelen. Kijk hier maar naar de sfeerfoto's die we gemaakt hebben !

 

Klik hier voor de foto's !!!

Zondag 11 december 2011 : APZ Koetsenbeurs in Zandhoven ! Voor de derde keer was de gemeentelijke garage achter het containerpark het onderdak voor de koetsenbeurs. Dertig exposanten brachten hun koopwaar aan de man. Het APZ kon tevreden zijn met een dikke 500 betalende bezoekers. Het was een gezellige zondag !

 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's !!!

Zondag 20 november 2011 : Wijding in Millegem. Vriendenkring Sint Elooi organiseerde voor de 35ste keer de Sint Elooi viering met paardenwijding aan het kerkje van Millegem / Ranst. Traditiegetrouw waren wij ook weer aanwezig om enkele foto's te maken. Het was een lekkere koude droge november zondag met een stralend zonnetje wat het foto's maken moeilijk maakte. Maar enkele zijn toch voor publicatie geschikt.

Klik hier om ze te bekijken !

11 tot en met 13 november 2011 : Lang weekend naar Le Grand Hard in Normandië, Frankrijk. Vrijdag 11 november vertrokken we naar Frankrijk, en kwamen aan in het pitoreske Ste Marie Du Mont waar Hotel Le Grand Hard gevestigd is. De Vlaamse uitbaters Jo en Katrien Sercu hebben een prachtig paardenparadijs uit de grond weten te stampen. Wij hadden een prachtig weekend !

Kijk hier naar enkele sfeerfoto's !!!

Zondag 6 november 2011 : Paardenwijding in Zandhoven ! Wij reden mee met manege De Jong uit Massenhoven naar de wijding. 253 paarden waren aanwezig volgens de officiële berichten. Het was een gezellige drukte en achteraf stond er nog bij manege De Jong een heerlijke Breugeltafel te wachten voor de deelnemers. (die ingeschreven hadden)

Voor de foto's kan je hier klikken !

Zondag 30 oktober 2011 : Het APZ organiseerde een oefenmarathon voor zijn leden. Eerst werd er een wegparcours gereden van ongeveer 9 km, daarna de 5 hindernissen en tot slot nog een vaardigheidsproef. De letters in de hindernissen stonden nog opgesteld van de vorige VLP wedstrijd begin oktober. Natuurlijk reden wij ook mee met onze pony Witske. Het was een gezellige mendag voor de leden van het APZ. 

Klik hier voor de foto's !

Zondag 23 oktober 2011 : Tocht in Gierle met medewerking van Recrea-Men. Het mooie weer maakte er weer een prachtig evenement van, en de mooie omgeving deed de rest. Het was een leuke zondagmiddag met 84 aanspanningen die zich aangemeld hadden. Nadien kon je nog een vaardigheidsparcours rijden en gezellig een pintje drinken aan het clubhuis.

 

Willo reed mee met groom Lien en maakten enkele foto's ! Klik hier !

Zondag 9 oktober : LRV ruiter- en koetsentocht Wortel !!! Er werd in Wortel een ruiter- en koetsentocht georganiseerd door de LRV van Rijkevorsel. Willo ging deelnemen en maakte enkele sfeerfoto's !

 

Klik hier voor de foto's !!!

Zondag 2 oktober 2011 : Het APZ in Zandhoven organiseerde weer een Samengestelde menwedstrijd. Op zondag werd de marathon gereden onder een prachtig zonnetje !

 

Klik hier om enkele foto's te bekijken !!! 

Zaterdag 1 oktober 2011 : Het APZ in Zandhoven organiseerde weer een Samengestelde menwedstrijd. Op zaterdag werd de dressuur en de vaardigheid gereden.

 

Klik hier om enkele foto's te bekijken !!!

              

Zondag 11 september 2011 : Koetsentocht in Westmalle. Zeventig koetsen namen deel aan de mooie tocht van Westmalle, bij het einde van de tocht stond er nog een gezellige Fair van het Landbouwleven, met oude en nieuwe landbouwmachines, valkeniers, enkele bakkers die ter plaatse brood bakten en nog enkele andere leuke activiteiten. Maar ook de koetsentocht was zeker de moeite waard.

 

Klik hier om de sfeerfoto's te bekijken !!!

Van vrijdag 9 september t/m 11 sept 2011 : Horse Event in het Nederlandse Deurne. Met op vrijdag de mensportdag, zowat de hele dag stond in het teken van het mennen. Met Clinics, een echte menwedstrijd, een clinic van de nieuwe Europese kampioen vierspan, en nog veel meer.

 

Klik hier om enkele sfeerfoto's te bekijken !

Vrijdag 2 september 2011 : Breda Hippique, een prachtig paardenevenement met als hoogtepunt de Internationale vierspanwedstrijd. Ijsbrand Chardon kon de titel van Europees Kampioen Vierspan in de wacht slepen ! Samen met Koos de Ronde en Theo Timmermans behaalde hij ook nog de landentitel. België was ook vertegenwoordigd met 3 pony vierspannen in de CAIP-A4 en 3 deelnemers in de Open CH-EU-A4 voor paarden.

Klik hier voor enkele sfeerfoto's van de dressuur !

Maandag 15 augustus 2011 : De laatste dag van de TREK, een jaarlijkse bijeenkomst van trekruiters en menners. Willo ging kijken en maakte enkele plaatjes. Ook dochter Evi had meegereden met de VVR Enters.

 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's van die laatste maandag !

Zondag 14 augustus 2011 : Het APZ uit Zandhoven richtte een koetsentocht in door de omgeving van Massenhoven naar Halle Zoersel en terug. Door de regen was het maar een magere opkomst, maar de deelnemers hadden grote fun, met het modderige terrein en de prachtige rit.

 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's !

Zondag 7 augustus 2011 : Recrea-Men Teuttocht in Zonhoven. Eindelijk beloofde het nog eens een dagje droog te blijven. Manege Zonnehoef was het vertrekpunt van deze mooie tocht door natuurgebied "De Teut". Nadien kon je volgens Recrea-mengewoonten nog een vaardigheidsproefje rijden. Recrea-men mocht deze tocht zeker een succes noemen met de 110 deelnemers !

 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's !!! 

Zaterdag 6 augustus 2011 : Trammelant in De Haan, even gaat dit kustdorpje terug in de tijd naar de Belle Epoque periode. De deelnemers paraderen in passende kleding uit begin jaren 1900 met ook de transportmiddelen van die tijd. Vorig jaar reden we zelf nog mee, dit jaar gingen we als toeschouwers naar De Haan om nog even mee te genieten.

 

Klik hier voor de foto's van de koetsen !

Vrijdag 22 juli 2011 : Uitstap naar Oostende. Terwijl wij een uitstap naar Oostende maakten waren er enkele menners hun boterham aan het verdienen om toeristen een aangename tour door Oostende te bezorgen. Je kan deze menners dagelijks aan het werk zien en zelf ook een tochtje meerijden. Ik heb een aantal kiekjes gemaakt bij de vissershaven van Oostende.

Klik hier om de foto's te bekijken !

Zondag 17 juli 2011 : Droogvisroute in De Haan. Menvereniging Camargue organiseerde voor haar leden een mentocht met de naam "Droogvisroute". Ondanks het slechte weer gingen de trouwe menners weer van start bij manege Camargue in De Haan. De droogvis, een "Totte" in het lokale dialekt kregen ze bij de eerste aperitiefstop. Klik op de volgende link voor enkele sfeerfoto's !

Foto's van de Droogvisroute, klik hier !

Zondag 3 juli 2011 : Dag van de toerist ! De eerste zondag in juli is traditiegetrouw de dag dat Gemeente De Haan - Wenduine - Vosseslag de toeristen bedankt om naar hun gemeente te komen. Menvereniging Camarque neemt dan de taak op zich om prachtige rozen uit te delen vanop de koets. Nadien gaan ze een middagpauze houden in Wenduine, nog een leuke tocht door de polders rijden en een ijsje eten.

Klik hier om enkele sfeerfoto's van de dag te zien !

Zondag 19 juni 2011 : LRV Samengestelde menwedstrijd in Kasterlee. Er verschenen 45 aanspanningen aan de start, en die maakten er een spannende wedstrijd van ! Alle categorieën waren aanwezig, van enkel- , dubbel, en vierspannen, en natuurlijk Tom Daemen met zijn tandem.

 

Klik hier voor de foto's !!!

Zondag 12 juni 2011 : Hippische Vereniging Sint Servatius Borkel & Schaft organiseerde weer hun jaarlijkse Rabobank Pinksterrit. Een rit voor authentiek gerij in de omgeving van Valkenswaard. Marcel Frans uit Nijlen reed mee en Willo kreeg een zitje op zijn koets om dit gebeuren mee te maken.

 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's !!!

Zondag 5 juni 2011 : CAN Menwedstrijd in Booischot. De Kempische Marathonmenners uit Booischot organiseerden weer hun jaarlijkse samengestelde menwedstrijd voor CAN-1, CAN-3, CAN-4, Junioren en trekpaarden. Een weekend vol met spanning en actie ! Hier volgt een fotoreportage over de marathon van de CAN-3.

 

Klik op deze link voor de foto's !

Zondag 15 mei 2011 : APZ Tweede Shetland Menwedstrijd ! Het werd een gezellige dag met veel plezier.

21 aanspanningen melden zich aan om deel te nemen. het werd een prachtige wedstrijd en een spelmiddag met veel plezier !

 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's !

Maandag 25 april 2011 : De Brabantse Aanspanning uit Breda organiseerde een tocht door de bosrijke omgeving van de Trappisten van Westmalle. Het weer was prachtig en Marcel Frans uit Nijlen had een mooie route uitgezet. Willo mocht mee en maakte een reportage van de tocht !

 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's !!!

Zondag 24 april 2011 : APZ Paasrit !Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde het APZ weer een Paasrit met natuurlijk ook chocolade eieren zoeken voor de kinderen. Het was prachtig weer, en Jan Vervloet had een mooie tocht uitgezet !

 

Kijk hier voor enkele foto's !!!

Zondag 10 april 2011 : CAN-2 menwedstrijd in Zandhoven ! Op zondag kwam de CAN-2 aan de beurt, het weer was nog beter dan gisteren en de sfeer was weer zeer aangenaam. We kregen een mooie wedstrijd te zien !

 

Klik hier voor enkele sfeerbeelden !!!

Zaterdag 9 april 2011 : Het APZ organiseerde weer hun jaarlijkse menwedstrijd voor de onderdelen dressuur en vaardigheid. Het zonnige weer zorgde ervoor dat het een prachtige wedstrijd werd. Op zaterdag werd de CAN-3 , CAN-4 gereden en de Junioren kwamen aan bod.

 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's !!!

Zaterdag 19 maart 2011 : Menners rijden voor hartekinderen !!! Tijdens de jaarlijkse contactdag van de Hartekinderen organisatie bezorgden enkele menners de hartekinderen en hun aanhang een leuke middag. Er werden koetsentochtjes gereden van ongeveer 9 km, telkens met nieuwe passagiers.

 

Kijk hier voor enkele foto's !

Zondag 13 maart 2011 : Vaderdagtocht van het APZ ! Het was weer de vaste kern van het APZ die deelnam aan de Vaderdagtocht. Eén voor één kwamen de trailers aanrijden, werden de koetsen en paarden afgeladen en ingespannen. Het werd een prachtige rit van Zandhoven naar Halle, Zoersel, en via Pulderbos weer terug naar het vertrekpunt in Zandhoven. Lekker genieten van een flauw zonnetje op de bok van de koets ! Een aanrader !

Klik hier voor enkele foto's ! 

Zondag 27 februari 2011 : Flanders Horse Expo in Gent, een weekend lang een fantastische paardenbeurs. Wat klein begon, groeide in een hele korte tijd uit tot een gigantisch evenement met clinics, wedstrijden, presentaties, stamboeken en standhouders met alles wat je maar kan bedenken rond paardensport en paardenrecreatie. Willo ging op zondag een kijkje nemen en maakte enkele sfeerfoto's. Natuurlijk heb ik maar een kleine greep uit de ruime keuze van standhouders. Klik hier voor de foto's !

Zondag 13 februari 2011 : Het APZ organiseerde hun Valentijnstocht voor de leden. De tocht ging door groot Zandhoven, Zoersel en Halle. Het was bitter koud, maar het bleef droog en het was toch weer genieten op de koets. Voor de deelnemers waren er speciale Valentijnskoeken en een warme drank voor het vertrek op het APZ wedstrijdterrein. Onderweg stopten we nog even bij het clubhuis van de >Lrv waar we nog een opwarmertje dronken.

Klik hier voor enkele sfeerfoto's !

Zaterdag 5 februari 2011 : Willo werd uitgenodigd door Bert van Beem, in het Nederlandse Limburg om met een span Oostenrijkse Norikers mee te rijden. Prachtige koudbloed paarden met de soeplesse van menig warmbloedpaard. Het was bewolkt en er stond een stormachtige wind, maar het was genieten op de koets !

 

Klik hier voor enkele foto's ! 

Donderdag 30 december 2010 : FEI WORLD CUP DRIVING, Koos de Ronde wint voor de derde keer op rij de wereldbekermanche van Mechelen in de Neckerhallen. Zelden zagen we zo'n spannende Indoor ! En weer ging de eer naar onze noorderburen. Het verschil met nummer 2, de wereldkampiuoen uit Kentucky, Boyd Exell,  was klein ! Slechts 0.45 seconden maakten het verschil.

 

Klik hier voor meer details en enkele foto's !

Woensdag 29 december 2010 : FEI World Cup Driving Mechelen ! Ijsbrand Chardon wint de Warming up op woensdag in de Neckerhallen. Dat beloofd een spannende wedstrijd te worden voor morgen. Met 8 deelnemers maakte Vlaanderens Kerstjumping Mechelen een speciale editie van deze Wereldbeker indoor Vierspan voor hun 30ste verjaardag. Ook de FEI World Cup was aan zijn 20ste editie toe.

Klik hier voor de uitslag en enkele foto's !

 

 

Klik hier voor de actuele fotoreportages !

 

Klik hier voor Fotoreportages uit 2014 !

Klik hier voor Fotoreportages uit 2013 !

Klik hier voor Fotoreportages uit 2012 !

 

Voor reportages voor 29 december 2010 kan je op de volgende link klikken :

 

 

http://www.willovb.be/page2-Photos.html

 

 

 

 

Menopleiding Koetsiersbrevet België

 

 

 

 

 

Uw logo ook hier ???

Dat kan !!! Contact de Koetsiersclub voor meer informatie !!!

 

 

Een link plaatsen op de website van de Koetsiersclub ???

Ook dat kan !!!

 

 

Voor meer informatie klik even op de tab : Contact de koetsiersclub .

 

 

 

Fotoreportages