Koetsiersclub  • Privacy Policy • Terms of Use

     

de 'Koetsiersclub'

Pages :

 

 

• Mennieuws »

 

• Menkalender »

 

• Fotoreportages »

 

• Links »

 

• Paard & Rijtuig »

 

• willovb »

 

• About Willo »

 

• Contact Koetsiersclub »

 

FEI WORLD CUP DRIVING : Warming Up

 

woensdag 29 december 2010

Kerstjumping Mechelen , Neckerhallen

 

Ijsbrand Chardon wint de Warming up ! Hij mocht als laatste starten, maar zetten een prachtige tijd neer en liet maar 1 balletje rollen wat hem 5 strafseconden bezorgde, maar nog was hij snel genoeg om deze Warming up van Mechelen op zijn naam te zetten.

Voor de dertigste verjaardag van het paardensport spectakel in de Neckerhallen, hadden de organisatoren 3 Wildcards uitgedeeld, samen met 5 gekwalificeerde deelnemers aan de wereldbeker indoor Vierspan, gaf dat 8 deelnemers in deze Editie van de FEI WORLD CUP DRIVING MECHELEN. Met nog 1 wedstrijd te gaan in Bordeau en daarna de Finale met de top 6 in Leipzig, belooft dit een spannende wedstrijd te worden !

De FEI WORLD CUP DRIVING had dit jaar zelf zijn 20ste editie van Mechelen.

 

Gert Schrijvers, onze Belgische menner uit Malle, mocht de wedstrijd openen. Gert kreeg een Wildcard om deze wedstrijd als enige Belgische deelnemer mee te rijden. Hij reed een tijd van 137.34 maar kreeg 10 strafseconden voor 2 balletjes en kwam met zijn 147.34 op een 6de plaats terecht.

 

 

 

Boyd Exell, de Australische menner die op dit moment de meeste punten heeft in de ranking naar de wereldbeker, en in Kentucky wereldkampioen werd, was de tweede deelnemer. Ook hij kreeg een Wildcard om aan deze wedstrijd van Mechelen deel te nemen. Boyd zette een tijd neer van 131.41, maar kreeg ook 10 strafseconden voor 2 balletjes, en kwam met zijn 141.41 op de derde plaats terecht.

 

 

 

 

     

Theo Timmermans, de derde deelnemer met een Wildcard, mocht als derde starten. Door zijn deelname stonden er zelfs 3 Nederlanders op de startlijst. Theo vormde samen met de andere twee, Chardon en de Ronde, het Nederlandse landenteam in Kentucky. Geen kleine jongens in de mensport ! Hij zette een hele snelle tijd neer van 126.51 maar met 15 starfseconden voor 3 balletjes, belande hij met 141.51 op de vierde plaats.

 

          

 

 

 

 

Werner Ulrich uit Zwitserland, was de volgende deelnemer. Hij staat op de tussenstand met 15 punten op de vijfde plaats. Werner reed ook een zeer snelle tijd van 129.25 maar kreeg net als ziujn voorganger 15 strafseconden omdat hij ook 3 balletjes liet rollen. Daardoor werd zijn tijd 144.25 en dat zette hem op een vijfde plaats.

 

 

 

 

 

Frederik Persson uit Zweden was de vijfde deelnemer aan de warming up. Hij staat op de tiende plaats in de tussenstand. Frederik startte goed maar ging in hindernis 7 even aan het verbouwen. De wedstrijd werd even gestopt en onder deskundige leiding van parcoursbouwer Johan Jacobs werd de hindernis hersteld. Daarna mocht Frederik zijn wedstrijd verder rijden, maar zette een tijd neer van 143.08 en kreeg daarbij nog 20 strafseconden voor rollende balletjes. dat gaf hem een totaal van 168.08 wat hem ook op de achtste en laatste plaats zette.

 

 

 

 

 

 

Jozsef Dobrovitz uit Hongarije was de zesde deelnemer, hij staat in de tussenstand op de tweede plaats en is daardoor de grootste belager van Boyd Exell die 5 punten voor staat.  Maar Jozsef was het Mechelse parcours nog niet gewend, of spaarde misschien zijn paarden voor morgen, hij reed een tijd van 137.37 en kreeg daarbij nog 10 strafseconden voor 2 balletjes. Met zijn totaal van 147.37 kwam hij op de zevende plaats terecht.

 

 

 

 

 

Koos de Ronde was de tweede Nederlandse deelnemer die mocht starten. Hij heeft de vorige editie van Mechelen 2009 gewonnen en ook die van 2008. Zou hij morgen een derde achtereenvolgende keer Mechelen op zijn naam kunnen zetten ? Vandaag kwam hij dichtbij maar moest zijn landgenoot Chardon voor laten gaan. Koos reed een tijd van 127.65 maar kreeg ook 10 strafseconden voor 2 balletjes, en kwam daardoor op een totaal van 137.65, goed voor een tweede plaats !

 

 

 

 

 

Ijsbrand Chardon, een begrip in de mensport en de derde Nederlandse deelnemer, die in de tussenstand op de derde plaats staat met 21 punten was de laatste deelnemer aan de Warming up die de startplaatsen moet bepalen voor de wereldbekerwedstrijd van morgen. Ijsbrand ging als een speer ! Met een tijd van 118.43 was hij met ruime voorsprong de snelste, zelfs de 5 strafseconden voor 1 balletje konden hem niet meer van de eerste plaats houden met een totaal van 123.43. De Warming up was gereden en de winnaar bekend ! Ijsbrand Chardon !!!!!

 

 

 

 

 

De prijsuitreiking, Chardon mocht een trofee, een cheque en een bos bloemen in ontvangst nemen. Koos moest genoegen nemen met een tweede plaats, maar zijn strijdlust voor morgen stond op zijn gezicht te lezen !

 

 

 

 

 

Een reportage van Willo van Berkel !

 

 

 

Terug naar Fotoreportages Actueel

 

 

 

 

 

 

 

De Willovb.be site blijft natuurlijk bestaan !  Fotoreportages van 2010 en ouder kan je nog steeds bekijken op de www.willovb.be site !

 

 

 

De willovb site heeft sinds augustus 2010 en extra naam, maar vanaf 2011 krijgt de site een nieuw uitzicht ! Maar de inhoud en de aangeboden informatie blijft hetzelfde, dus surf maar op de bekende vertrouwde manier ! Mijn website over mennen, met menkalender, nieuwsberichten en fotoreportages. en nog veel meer !

 

 

 

Willovb zal geintegreerd worden in de nieuwe naam :

koetsiersclub

 

Fotoreportages