Koetsiersclub  • Privacy Policy • Terms of Use

     

de 'Koetsiersclub'

Pages :

 

 

• Mennieuws »

 

• Menkalender »

 

• Fotoreportages »

 

• Links »

 

• Paard & Rijtuig »

 

• willovb »

 

• About Willo »

 

• Contact Koetsiersclub »

 

FEI WORLD CUP DRIVING

 

donderdag 30 december 2010

Kerstjumping Mechelen , Neckerhallen

 

Koos de Ronde wint de FEI WORLD CUP DRIVING manche van Mechelen in de Neckerhallen ! Koos de Ronde werd voor de derde keer op rij de winnaar van de wereldbekermanche in Mechelen tijdens de Kerstjumping van 2010. Koos werd tweede in de eerste ronde en plaatste zich daarmee als één van de drie kandidaten voor de tweede ronde. Tijdens zijn tweede ronde bleef hij foutloos. De Australier Boyd Exell liet 3 onvoorzichtige balletjes rollen in zijn tweede ronde en daardoor kwam hij net over de tijd van Koos. Hij moest genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats was voor de Hongaar Jozsef Dobrovitz.  

Er waren 8 deelnemers in deze Editie van de FEI WORLD CUP DRIVING MECHELEN. Met nog 1 wedstrijd te gaan in Bordeau en daarna de Finale met de top 6 in Leipzig, werd dit een spannende wedstrijd !

De FEI WORLD CUP DRIVING hield dit jaar in Mechelen zijn 20ste editie. Willy Naessens opende het menspectakel met een 8-span.

 

 

 

 

Frederik Persson uit Zweden was de eerste deelnemer, bepaald door de uitslag van de warming up van woensdag. Hij zette een tijd neer van 130.52 kreeg daarbij nog 30 strafseconden voor rollende balletjes, dat gaf hem een totaal van 160.52 wat hem op de zevende plaats zou zetten, helaas geen ticket voor de tweede ronde.

 

 

 

 

Jozsef Dobrovitz uit Hongarije was de tweede deelnemer, hij staat in de tussenstand op de tweede plaats en is daardoor een grote belager van Boyd Exell die maar 5 punten voor staat. Maar Jozsef maakte zijn mindere tijd van gisteren goed en reed met 126.63 waar nog 5 strafseconden bijkwamen voor een balletje naar 131.63, goed voor de derde plaats in de eerste ronde, en meteen ook een ticket voor de tweede ronde. 

 

 

 

 

Gert Schrijvers, onze Belgische menner uit Malle, mocht als derde starten.  Gert reed met een Wildcard, als enige Belgische deelnemer. Hij kon zijn tijd van gisteren met bijna één seconde verbeteren, en reed een tijd van 136.71 maar kreeg vandaag zelfs 15 strafseconden voor 3 balletjes en kwam met zijn 151.71 weer op de 6de plaats terecht, net als tijdens de Warming up.

 

 

 

 

Werner Ulrich uit Zwitserland, was de vierde startende deelnemer. Hij staat op de tussenstand met 15 punten op de vijfde plaats. Werner kon ook zijn tijd van de Warming up met bijna 2 seconden inkorten, maar kreeg bij de 127.16 nog 5 strafseconden omdat hij een balletje liet rollen. Daardoor werd zijn tijd 132.16 en dat zette hem op een vierde plaats, ook geen ticket voor de tweede ronde voor Werner Ulrich.

 

 

 

 

Theo Timmermans, de vijfde starter van de wedstrijd, ook met een Wildcard, kon zijn tijd van de Warming up niet verbeteren, hij liet wel maar 1 balletje rollen daardoor werd er bij zijn tijd van 134.23 nog 5 strafseconden bijgeteld. En dat totaal van 139.23 was wel een beter resultaat dan de dag voordien. Maar hij bleef zijn vijfde plaats behouden. Geen tweede ronde voor Theo !

 

 

 

 

 

Boyd Exell, de Australische menner die het hoogste staat in de ranking naar de wereldbeker, en in Kentucky wereldkampioen werd, was de volgende deelnemer. Hij reed met een Wildcard, dus zijn punten zouden niet meetellen. Maar hij kan wel meedingen naar de eer en de geldprijzen. Gisteren kwam hij niet verder dan een derde plaats, en hij was duidelijk van plan om de toeschouwers eens te laten zien wat een wereldkampioen kan. Hij ging razendsnel en wist de eerste ronde als winnaar op zijn naam te zetten met een totaaltijd van 122.26. Maar er moest nog een tweede ronde gereden worden. Daar was Boyd iets minder zorgvuldig en liet 3 balletjes rollen wat hem de overwinning zou kosten. Een hele tijd lang dachten we zelfs dat hij het zou halen, maar met 115.74 en 15 strafseconden gaf dat 130.74 voor zijn tweede ronde. Als je daar de eerste ronde bijtelt kom dat op een totaal van 253.00, goed voor de tweede plaats.

 

 

 

 

Koos de Ronde moest tijdens de Warming up genoegen nemen met een tweede plaats. Maar hij zou de toeschouwers eens laten zien, wanneer je Mechelen 2 keer kan winnen, kan je dat ook nog een derde keer ! Hij reed een snelle eerste ronde, 124.55 seconden, liet 1 balletje rollen en kwam daardoor op 129.55. Goed voor een tweede startplaats in de tweede ronde. Zijn tweede ronde reed hij tegen een foutloze tijd van 123.00 seconden. Het was even tellen bij de rekenkamer van de wedstrijd maar met een totaal van 252.55 bleef hij 0.45 seconden voor op Boyd Exell en schreef daarmee voor de derde opeenvolgende keer Mechelen op zijn naam ! De winnaar was bekend !

 

 

 

Ijsbrand Chardon was wel de grootste pechvogel van de avond. Gisteren kon hij nog de Warming up winnen. Ijsbrand ging snel met zijn vier witte Lippizaners, maar op de brug ging het even verkeerd. De wedstrijd werd gestopt en parcourbouwer Johan jacobs uit Nederland mocht zijn team weer de schade laten herstellen, maar voor Chardon zat er geen tweede ronde meer in. Hij kreeg 25 strafseconden en mocht zijn wedstrijd verder uitrijden, nog een extra balletje bezorgde hem nog eens 5 strafseconden, daardoor eindigde hij met 167.96 seconden, als achtste en laatste van deze FEI WORLD CUP DRIVING manche van Mechelen.

 

 

 

 

 

De tweede ronde voor Jozsef Dobrovitz, Koos de Ronde en Boyd Exell

 

 

 

 

 

De prijsuitreiking, Koos de Ronde mocht een trofee, een cheque en een bos bloemen in ontvangst nemen als winnaar van de wereldbekermanche Mechelen. De Australier Boyd Exell werd tweede en Jozsef Dobrovitz bekleedde de derde plaats. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een reportage van Willo van Berkel !

 

 

 

Terug naar Fotoreportages Actueel

 

 

 

 

 

 

 

De Willovb.be site blijft natuurlijk bestaan !  Fotoreportages van 2010 en ouder kan je nog steeds bekijken op de www.willovb.be site !

 

 

 

De willovb site heeft sinds augustus 2010 en extra naam, maar vanaf 2011 krijgt de site een nieuw uitzicht ! Maar de inhoud en de aangeboden informatie blijft hetzelfde, dus surf maar op de bekende vertrouwde manier ! Mijn website over mennen, met menkalender, nieuwsberichten en fotoreportages. en nog veel meer !

 

 

 

Willovb zal geintegreerd worden in de nieuwe naam :

koetsiersclub

 

Fotoreportages