Koetsiersclub  • Privacy Policy • Terms of Use

     

de 'Koetsiersclub'

 

Pages :

 

 

• Mennieuws

 

• Menkalender

 

• Fotoreportages

 

• Links

 

• Paard & Rijtuig

 

• willovb

 

• About Willo

 

• Contact Koetsiersclub

 

 

Actuele fotoreportages : 

 

NVTG Competitie in het Rijtuigmuseum

in Valkenswaard

zondag 1 april 2024


Het Paasweekend is traditioneel een speciaal weekend in de wereld van traditioneel gerij. In dat weekend is het Rijtuigmuseum in Valkenswaard geopend voor alle liefhebbers van mooie rijtuigen. Wat is dan een betere plek voor het NVTG (Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij) om een restauratie competitie te organiseren. Er waren drie rijtuigen geselecteerd. Een groene Duc van Steven Houber, een rode Spyker van Theo Spoelder en een geel-zwarte Dames Phaeton van Arie Middelkamp. En het waren drie juweeltjes die opgesteld stonden in de middengang van het museum.

Voordat de uitslag van de competitie bekend gemaakt werd zette Bert Lockefeer, de voorzitter van het NVTG, nog even Pierre Heinemans in het zonnetje. Pierre is jaren lang jury-lid geweest en zijn echtgenote Marleen heeft hem daarbij jaren ondersteund als zijn secretaresse. Maar Pierre heeft te kennen gegeven dat hij gaat stoppen met jureren. Bert Lockefeer spelde hem het speldje van erelid van het NVTG op zijn revert.

Na die plechtigheid was het tijd voor de volgende plechtigheid van de Restauratie competitie. De jury voor deze competitie waren Jan en Ria Maathuis. Zij hadden de moeilijke taak om de drie rijtuigen te beoordelen. En het werd een beoordeling over de kleine details. Uiteindelijk kreeg de groene Duc van Steven Houber de derde plaats toegewezen. Bij de deelname aan deze competitie had ook koetsenbouwer van den Heuvel een extra prijs toegevoegd in de vorm van een cheque. De rode Spyker van Theo Spoelder kreeg de tweede plaats in de competitie, maar winnaar werd de Dames Phaeton van Arie Middelkamp. Arie kreeg  ook nog een mooie beker, de Chr. van den Heuvel Trofee, als winnaar van de Restauratie Competitie.


Kijk hier naar enkele foto's van de NVTG Competitie !946
965
967
969
971
970
975
976
977
981
983
984
986
988
991
989
992
995
996001


            

 Een reportage van Willo van Berkel !

 

 

 

Terug naar Fotoreportages Actueel

 

.

 

 

De Willovb.be site bestaat nog steeds.  Fotoreportages van 2010 en ouder kan je nog steeds bekijken op de www.willovb.be site !

 

 

De willovb site heeft sinds augustus 2010 en extra naam, maar vanaf 2011 krijgt de site een nieuw uitzicht ! Maar de inhoud en de aangeboden informatie blijft hetzelfde, dus surf maar op de bekende vertrouwde manier ! Mijn website over mennen, met menkalender en fotoreportages. en nog enkele leuke links !

Voor de meer persoonlijke Willo-nieuwtjes kan je ook nog steeds terecht op de WILLOVB site ! Onze ervaringen met de eigen pony, reportages van Paard & Rijtuig en nog andere persoonlijke gebeurtenissen.

 

 

 

De Willovb site blijft toegankelijk voor men-info van voor 2011.  Maar vanaf 2011 is er de Meninformatiesite met de naam  : koetsiersclub

 

Fotoreportages